Buffon o razlozima povratka u Juventus: To bi bio zadnji razlog zbog kojeg bih se vratio
Buffon je nastupio u 903 utakmice u Seriji A

Legendarni golman je ovog vikenda imao razloga za slavlje

Buffon o razlozima povratka u Juventus: To bi bio zadnji razlog zbog kojeg bih se vratio

S. Pašalić

Gianluigi Buffon se ovog ljeta ponovo vratio u Italiju.

Legendarni golman je karijeru započeo u Parmi za koju je nastupao do 2001. godine, a onda je prešao u Juventus i sve do 2018. godine branio za klub iz Torina.

Prošle sezone je italijanski golman nastupao za PSG, ali se ipak odlučio vratiti u Seriju A.

Buffon je ovog vikenda branio za Juventus u utakmici protiv SPAL-a i postao je igrač s najviše utakmica u Seriji A.

Bila je to 903 utakmica Buffona u italijanskom prvenstvu čime je srušio legendarnog Paola Maldinija koji je ostao na broju 902.

Ipak, golman Stare dame ističe da je rušenje rekorda bila posljednja stvar zbog koje bi se vratio u Torino.

"903 utakmice s klubovima! I ko bi ikad pomislio da je novembra 1995. godine bio dan kada sam debitovao s Parmom. Više od svega toga bila je namjera i to mi je bilo dobro usađeno u glavi.", rekao je Buffon pa nastavio.

"Sigurno je to dobar rezultat, još više ako dodam skoro 200 utakmica s raznim uzrastima reprezentacije. Ali, da budem iskren, ono što me najviše veseli je psihofizičko stanje s kojim sam postigao taj cilj. I u dobi od 42 godine jako sam ponosan na to što jesam i što želim postati."

"Kao što sam već rekao u više navrata, život je sigurno bio ljubazan prema meni, ali i ja sam nešto uložio u to i to je ono što čini razliku."

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Ovaj rekord je svakako važan, kao i drugi koji još uvijek moraju srušiti. Ali, to je posljednji od razloga koji su me uvjerili da se vratim u Juventus."

"Odlučio sam obući dres Juventusa ponovo kako bi opet doživio druge emocije s navijačima, sa saigračima i vodstvom koji su važan dio mog života. Ovo je za mene veća nagrada od ičega.", zaključio je Buffon.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

teddy sheringham
Hahaha... Vidi kera lažljivog. Otišao u Pariz po keš, pa se vratio da obori Maldinijev rekord.
3 4
luks-02
Glavni krivac za izpadanje PSG iz lige prvaka.Ako se povredi prvi golman Juventusa izbacit če i Juventus iz lige prvaka.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi