Sarri: Liga prvaka ne smije biti opsesija, a engleski klubovi su veliki favoriti

Juve sutra protiv Bayera

Sarri: Liga prvaka ne smije biti opsesija, a engleski klubovi su veliki favoriti

Edmir Škorić

Juve nakon dobrih rezultata u Italiji, sada želi da upiše prvu pobjedu u Ligi prvaka.

Stara dama je u prvom kolu remizirala s Atleticom u Madridu i stoga sutra "mora" pobijediti Bayer Leverkusen, ali Maurizio Sarri zna da neće sve biti tako lako. Duel s Nijemcima dolazi samo nekoliko dana prije velikog derbija s Interom.

"Ne možemo si priuštiti da sada mislimo o Interu. Moramo se fokusirati na Bayer, a on je samo bod od Bayerna u Njemačkoj, u jednoj od najjačih liga. BIt će izuzetno teško, tako da bi bilo pogrešno razmišljati o nečemu što će biti nakon te utakmice", rekao je Sarri, pa je dodao:

"Jedini cilj koji sam sebi postavio je prolazak kroz grupu, pa ćemo vidjeti. Moramo biti bezbrižni kada izlazimo na teren. Liga prvaka ne smije postati opsesija. Trenutno je teško da italijanski timovi budu favoriti u Ligi prvaka, za mene su to engleski timovi".

Inače, Juve je svakako favorit, ali kvote sugerišu da nije toliko 'siguran kec'. Pogledajte kompletnu ponudu za ovaj meč.

Sarri je zadovoljan kako se Aaron Ramsey brzo uklopio u Juventus po dolasku iz Londona.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

"Dobro mu ide, ali još uvijek ima mjesta za napredak. Iznenadilo me je koliko se brzo integrirao u Torinu".

Sarri nije želio otkrivati ko će dobiti priliku u napadu, ali jedan od njih trojice neće - Ronaldo, Dybala i Higuain. Prema formi i prikazanom posljednjih sedmica, lako je moguće da će Higuain na klupu.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Blokiran
Bayer leverkusen? Ekipa? Sarri ako ovo ne pometes mozes i kuci
2 0
Mu'min Juventino FKS
Opsesija otkako znam za sebe!!!
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi