Danas mečevi 1/8 finala

Kup BiH: Pecara epicentar dešavanja

Admin Čaušević

Svi susreti osmine finala Kupa BiH će biti odigrani dana. Derbi ove faze takmičenja bit će odigran u Širokom Brijegu. 

Većina utakmica će se igrati u dnevnom terminu od 15:30. Žrijeb je odredio da se međusobno sastane nekoliko premijerligaša, a jedan od zanimljivijih parova je svakako okršaj Tuzla Citjya i Veleža na Tušnju.

Na stadionu Pod Bijelim brijegom na programu je još jedan mostarsko-tuzlanski okršaj, Zrinjski će dočekati Slobodu.

Reflektori će se paliti na dva stadiona. Željezničar će na svojoj Grbavici od 18 sati dočekati Mladost koja će nastupiti u kombinovanom sastavu.

"Nama je cilj da prođemo, igramo s premijerligašem koji dolazi na Grbavicu s igračima koji su profesionalci. Postavit ćemo se maksimalno ozbiljno, a te priče s kim će oni igrati i kako, to ne znamo. Kod njih se ne zna ko je standardan, ko nije, dosta toga su izmijenjali u proteklom periodu, ali s juniorima sigurno neće igrati", kazao je Osim u najavi utakmice.

Posljednji meč i ujedno derbi će se odigrati na stadionu Pecara gdje će od 18:30 snage odmjeriti Široki Brijeg i Sarajevo. Širokobriježani su digli formu, Bordo tim je počeo pobijeđivati na gostovanju pa bi trebalo biti veoma interesantno i uzbudljivo.

"Šteta što se ove dvije momčadi, prošlogodišnji finalisti, sada susreću već u osmini završnice Kupa BiH i što jedna mora ispasti. Mi smo u pozitivnom nizu, igramo kući, u prednosti smo i nadamo se prolasku", rekao je Toni Karačić na pressici uoči utakmice.

U ovoj fazi takmičenja igrat će se samo jedan susret. Ako utakmica završi neriješeno odmah će se izvoditi penali.

Potražite više informacija na temu Kup BiH:

Parovi, satnica i sudije mečeva 1/8 finala Kupa BiH:

Široki Brijeg - Sarajevo 18:30 Elvis Mujić (Banovići)
Zrinjski - Sloboda 15:30 - Admir Musić (Sarajevo)
Olimpik - TOŠK - 15:30 - Danijel Bojo (Kiseljak)
Ljubić - GOŠK - 15:30 - Zoran Grbić (Prijedor)
Željezničar - Mladost DK - 18 - Aleksandar Njegomirović (Prnjavor)
Rudar Prijedor - Rudar Kakanj - 15:30 - Antonio Bandić (Grude)
Zvijezda 09 - Borac - 15:30 - Miloš Gigović (Bosanska Gradiška)
Tuzla City - Velež - 15:30 - Ermin Sivac (Zenica)

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.