Tako smatra jedan od zaslužnijih što je Senegalac svojevremeno stigao u Napoli

"Šteta je što Koulibaly još nije napravio veliki transfer"

Kalidou Koulibaly je odavno izrastao u jednog od najboljih štopera u Evropi, a odavno se i povezuje sa napuštanjem Napolija uz astronomsku naknadu.

Dirk Degrean je bio sportski direktor Genka u vrijeme kada je Koulibaly napustio belgijski tim i prešao u Napoli i bio je jedan od onih koji su pomogli Senegalcu da ostvari veliki transfer.

Večeras, u okviru LP, igraju upravo Napoli i Genk, a pred ovu utamicu Dirk Degraen je govorio upravo o Koulibalyju i istakao da mu je žao što još uvijek nije napravio transfer o kojem se toliko špekuliše.

"Njegov transfer u Napoli je dostigao cifru od 10 miliona eura, sa bonusima... BIo je to posao koji je realizovan i zahvaljujući De Laurentiisu (prvi čovjek Napolija). Do tada je zarađivao 1500 eura mjesečno", izjavio je Degraen.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

"Jučer smo se sastali i uz piće proveli zajedno 45 minuta. Mislim da je on jedan od najboljih defanzivaca na svijetu", izjavio je Degraen, pa dodao:

"Šteta je što još uvijek nije napravio korak više ka nekom velikom evropskom klubu. Mislim da će svima biti teško da ga kupe od De Laurentiisa."

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.