Mertens: Možda odem iz Napolija

Ističe mu ugovor na kraju sezone

Mertens: Možda odem iz Napolija

Belgijanac Dries Mertens nagovijestio je kako bi mogao napustiti Napoli.

Iskusni napadač za italijanski tim nastupa još od 2013. godine, ali kako mu narednog ljeta ističe ugovor, sve češće se postavlja pitanje glede njegove budućnosti.

U svojim medijskim istupima Mertens nikada nije skrivao kako je sretan pod Vezuvom, ali sada nije isključio ni mogućnost da napusti klub po završetku sezone.

"Još uvijek ne znam šta će biti na kraju sezone, da li ću otići ili ostati. Trenutno sam fokusiran na to da svoj posao odradim što bolje mogu, a onda ćemo vidjeti. Ima još vremena do kraja sezone", izjavio je Mertens za Voetbal Sport, dodavši:

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Na kraju godine ću definitivno odlučiti da li ću potpisati novi ugovor ili idem dalje."

Ove sezone Mertens pruža odlične partije u dresu Napolija. Na šest odigranih utakmica uspio je pet puta da zatrese protivničku mrežu i pritom ubilježi jednu asistenciju.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti