Diskutabilna situacija

Sudija finskom igraču objasnio zašto je svirao penal za BiH

Admin Čaušević

Finska je razbijena na Bilinom polju. Bosna i Hercegovina je potpuno zasluženo slavila sa visokih 4:1. 

U finišu prvog poluvremena Zmajevi su otišli na 2:0 nakon što je Miralem Pjanić uspješno realizovao penal.

Finci smatraju da su oštećeni u sitauciji kada je lopta pogodila Pyrya Soirina, a sudija Ivan Kružliak pokazao na bijelu tačku.

U izjavi nakon susreta defanzivac skandinavske selekcije Joona Toivio je otkrio šta mu je slovački arbitar kazao zašto je svirao penal.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

"Rekao sam mu da rame nije ruka, a on mi je rekao da jeste ako je bilo pokretu. Nisam se složio s njim. To ne bi bila ruka, ali šta da se radi", rekao je Toivio.

Inače, većina finskih medija u izvještajima dešavanja sa Bilinog polja naveli su da je Kružliak poklonio penal Bosni i Hercegovini.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.