Finski selektor: Iznenađen sam, ali i razočaran

Markku Kanerva nakon poraza od BiH

Finski selektor: Iznenađen sam, ali i razočaran

Midhat Šljivak

Finska je večeras doživjela pravi debakl na Bilinom polju.

U susretu 7. kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo bh. Zmjevi su ih deklasirali rezultatom 4:1, a razočarenje u njihovom taboru je bilo očito.

"Igrači su razočarano, baš kao i ja. Došli smo ovdje po bodove, ali BiH je odlično odigrala - Razočarani smo", rekao je na press konferenciji finski selektor Markku Kanerva.

Sada želi devet bodova iz preostala tri meča.

"Moramo dobiti Armeniju, ali imamo još dvije utakmice nakon toga protiv Lihtenštajna i Grčke. Moramo skupiti devet bodova iz tih utakmica".

Finci su tražili bodove, ali Kanerva smatra da je BiH igrala moćno.

"Nismo bili dominantni kako smo namjeravali. Nisu igrači bili na istom nivou, BiH je igrala moćno, pritisli su nas na početku i nismo mogli da se izvučemo iz te situacije. Igrači su bili očito nervozni, gubili su lopti, a kad je postignut prvi gol, izgubili smo entuzijazam. Drugi gol, mislim da nije bio penal, ali to nije odlučujući faktor. Odlučujući faktor je bio da je BiH igrala odlično i da su imali veću želju za pobjedom".

Selektor Finske je iznenađen određenim potezima Roberta Prosinečkog.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

"Iznenadio me je s nekoliko igrača. Imali smo određene scenarije prije utakmice kako bi utakmica trebala izgledati, ali moram priznati da sam iznenađen".

Top Komentari

Rajvosa2019
Iznenadio se kako zna biti tvrda bosanska cuna - kad hoce
11 1
teddy sheringham
Ako ne uzmete barem sedam i ne zaslužujete EP.
8 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi