Selektor Finske komentarisao penal za BiH

Pjanić siguran egzekutor

Selektor Finske komentarisao penal za BiH

Admin Čaušević

Finci se nisu lijepo proveli u Zenici, kući su ispraćeni sa četiri gola u mreži. 

Bosna i Hercegovina je odigrala svoj najbolji meč u sklopu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo. Zmajevi su u sedmom kolu sa 4:1 pobijedili Finsku.

Ovim trijufom bh. reprezentativci su zadržali šanse za direktan plasman na završni turnir najboljih selekcija Starog kontinenta.

Skandinavsku selekciju je načeo Izet Hajrović, da bi na 2:0 u finišu prvog dijela pogodio Miralem Pjanić iz penala.

Kazneni udarac poslije utakmice je komentarisao i selektor finske reprezentacije Markku Kanerva.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

"Sviran je u pogrešnom trenutku. Čini se da sve odluke idu protiv nas. Trebamo podići standarde", rekao je Kanerva koji je zatim i pohvalio igru Zmajeva.

"Bosna je igrala dobro i mi nismo bili na svom nivou. Jednostavne stvari kao dueli...Bili smo korak iza. Bosna je bila pokretljiva i od toga je profitirala. Dobro su pritiskali, ali gubili smo loptu prelako", dodao je iskusni stručnjak.

Top Komentari

pipun
Kako si kakio prije, poslje utakmice u Finskoj a i prije ove ... sve si fino pokuso veceras.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi