Ima zdravstvenih problema

Kapiten Finske propušta Armeniju? "Nisam najbolje..."

Edmir Škorić

Jedan od ključnih igrača finske reprezentacije, Tim Sparv, mogao bi propustiti duel s Armenijom.

Sparv je odigrao 70-ak minuta u Zenici u porazu Finske od BiH (4:1), ali na današnjoj presici su i on i selektor Kanerva izrazili veliku zabrinutost.

Stoper Arajuuri zbog povrede po svemu sudeći neće biti spreman za Armeniju, a sada je u pitan i igrač koji igra na poziciji zadnjeg veznog.

"Nije riječ o ozbiljnijoj povredi, ali procjenjuje se da će odmarati 2-4 sedmice", rekao je o povredi Arajuurija selektor Finske.

Kapiten Tim Sparv je pod upitnikom...

"Moje fizičko stanje nije najbolje. Lagao bih kad bih rekao nešto drugo. Frustrirajuće je imati trideset dvije godine i imati toliko problema s povredama. Radim sve kako bih mogao igrati, ali teško je biti u mojoj situaciji. Ne mogu vjerovati svom tijelu", poručio je Sparv.

"To je vrlo važna utakmica i apsolutno sam uvjeren da dobro radimo. Želimo sutra imati kontrolu utakmice, ali moramo da budemo opasni, jer je Armenija opasna u konrama. Imaju slabosti u odbrani, ali znaju da budu opasni kada imaju loptu", kazao je finski selektor Kanerva.

Finci očekuju da im publika dodatno pomogne u Turkuu.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

"Podrška nam mnogo znači. Treba nam sutra", kaže Sparv, dodavši: "Samokritični smo. Ne želim vidjeti Finsku kakvu smo vidjeli u Bosni, ali ne možemo je previše mijenjati".

Susret Finske i Armenije igra se od 18 sati, skoro tri sata prije meča Grčka - BiH. Upravo bi ovi mečevi mogli da razriješe mnoge dileme oko toga ko će kao drugoplasirani iz naše grupe na EP.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.