Kako su Finci dočekani nakon debakla u Zenici?

Bez previše euforije

Kako su Finci dočekani nakon debakla u Zenici?

M. Šljivak

Fudbalska reprezentacija Finske jučer je u Zenici doživjela pravi debakl.

Selekcija Bosne i Hercegovine ih je u susretu 7. kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo potpuno razbila sa 4:1 i tako se grupa J potpuno zakomplikovala za posljednja tri duela.

Nakon poraza od BiH finski fudbaleri su bili itekako razočarani, što je istakao i selektor ove selekcije.

"Igrači su razočarani, baš kao i ja. Došli smo ovdje po bodove, ali BiH je odlično odigrala - Razočarani smo", rekao je na press konferenciji finski selektor Markku Kanerva.

Ipak, usprkos velikom razočarenju Finci su i dalje u dobroj poziciji za plasman na Euro. Po dolasku u Turku dočekali su ih mladi navijači, koji su tražili autograme i neke euforije među reprezentativcima nema.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Finska u utorak igra protiv Armenije i eventualnom pobjedom bi bili veoma blizu plasmanu na Euro.

Top Komentari

Jadnimi
trebalo im je dati i peti, pa bi bili manje razočarani
4 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi