Sudija finskom igraču objasnio zašto je svirao penal za BiH

Diskutabilna situacija

Sudija finskom igraču objasnio zašto je svirao penal za BiH

A. Čaušević

Finska je razbijena na Bilinom polju. Bosna i Hercegovina je potpuno zasluženo slavila sa visokih 4:1. 

U finišu prvog poluvremena Zmajevi su otišli na 2:0 nakon što je Miralem Pjanić uspješno realizovao penal.

Finci smatraju da su oštećeni u sitauciji kada je lopta pogodila Pyrya Soirina, a sudija Ivan Kružliak pokazao na bijelu tačku.

U izjavi nakon susreta defanzivac skandinavske selekcije Joona Toivio je otkrio šta mu je slovački arbitar kazao zašto je svirao penal.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

"Rekao sam mu da rame nije ruka, a on mi je rekao da jeste ako je bilo pokretu. Nisam se složio s njim. To ne bi bila ruka, ali šta da se radi", rekao je Toivio.

Inače, većina finskih medija u izvještajima dešavanja sa Bilinog polja naveli su da je Kružliak poklonio penal Bosni i Hercegovini.

Top Komentari

Plavi orkestar
Onaj njihov tamnoputi igrac je više puta u toku utakmice igrao rukom,jednom i u šesnest metara kad sudija nije svirao penal i to ne spominju.Isto ne spominju poništen Gojakov go koji je po meni regularan.Cudno je to da kad se izgubi uvijek neko drugi kriv.
8 1
BobPaisley
...budimo realni,nije bio penal...ali neka i nas jednom neko pogura,dosta su nas krali...mogla bi knjiga da se napise koliko smo puta osteceni,od sudijske nadoknade u Spaniji od 9 minuta,penala za Francusku van sesnaesterca,nepostojeceg offsidea protiv Nigerije pa na dalje...
7 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije