U Finskoj se upalili alarmi: "Mora se poslati tiha poruka bh. svlačionici"

Ubjedljivo poraženi u Zenici

U Finskoj se upalili alarmi: "Mora se poslati tiha poruka bh. svlačionici"

A. Čaušević

Bosna i Hercegovina je u 7. kolu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo pobijedila Finsku sa ubjedljivih 4:1. 

Zmajevi su s ovim trijumfom povećali šanse za direktan plasman na EURO te tako ugrozili drugo mjesto Finske u kvalifikacionoj grupi J.

Poraz je izuzetno zabolio Fince i upalio alarme u skandinavskoj selekciji jer se situacija promijenila pa je pritisak na subotnjeg rivala bh. reprezentacije još veći.

"Finska mora poslati tihu poruku bh. svlačionici", naslov je članka objavljenog na jednom od najčitaniji finskih portala Illatehti.

U tekstu se između ostalog govori kako Finci i dalje imaju sve u svojim rukama, ali da se sada situacija promijenila.

Popularne Sove će sada morati pobijediti Armeniju i tako poslati poruku bh. reprezentaciji pogotovo ako se uzme u obzir da će Zmajevi znati rezultat susreta iz Turkua.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Ako taj meč završi neriješeno onda će se situacija promijeniti pa će izabranici Roberta Prosinečkog biti u povoljnijoj situaciji pred ostatak kvalifikacija.

Duel Finska - Armenija počinje u 18 sati, a utakmica Grčke i Bosne i Hercegovine u 20:45. U grupi J u nevažnom susretu od 20:45 još će igrati Lihtenštajn - Italija.

Top Komentari

BJB1
Mi se uvjek kasno budimo i na kraju zavisimo od drugih.nikad sami sebi pomoc
7 1
goofy
Ovaj foto finish prvi prolaze Finci.
4 6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi