De Vrij je bio igrač Lazija, ali je tada već imao sve dogovoreno sa Interom

Rimski tim je tada u posljednjem kolu ostao bez Lige prvaka

Predsjednik Lazija optužio svog bivšeg igrača: Zbog njega smo tada izgubili

S. Pašalić

Lazio je u sezoni 2017/2018 u posljednjem kolu igrao na domaćem terenu protiv Intera i pretrpio je poraz rezultatom 3:2.

Ovo je bila jako bitna utakmica s obzirom da su Nerazzurri pobjedom preskočili Lazio i na kraju osigurali Ligu prvaka, a domaći su dva puta vodili u ovoj utakmici, ali su je na kraju izgubili.

Predsjednik Lazija, Claudio Lotito je sada izjavio da je ovaj tim izgubio tu utakmicu zbog Stefana de Vrija i da je trebao insistirati na tome da štoper ne igra protiv Intera.

De Vriju je tada isticao ugovor sa Laziom i već je sve dogovorio sa Interom u koji je nakon završetka te sezone i otišao, ali je igrao protiv kluba iz Milana i na kraju je skrivio penal iz kojeg je Inter stigao do 2:2.

"Preuzeo sam odgovornost za taj poraz od Intera, jer sam dozvolio da igra De Vrij", rekao je Lotito za Corriere dello Sport.

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Trebao sam intervenisati. Sada dostižem dob u kojoj počinjem razmišljati o stvarima koje su krenule po zlu."

"Nikada mu nisam smio dopustiti da igra, jer smo izgubili utakmicu zbog De Vrija. Osoblje mi je reklo da je sjajan profesionalac, a ja sam upozoravao da nije dobro da on igra u tim okolnostima. Moja greška je bila što to nisam naredio", dodao je Lotito.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.