Sedamnaestogodišnjak ostaje bez Mundijala zbog Sanchezove povrede?

Conte traži rješenje...

Sedamnaestogodišnjak ostaje bez Mundijala zbog Sanchezove povrede?

Alexis Sanchez se povrijedio tokom prijateljske utakmice njegovog Čilea i Kolumbije, a prve informacije iz čileanskog tabora predviđaju dva ili tri mjeseca pauze za ofanzivca Intera.

Ukoliko i medicinski tim Intera utvrdi da Alexis Sanchez mora na dugotrajnu pauzu, trener Antonio Conte će se naći u velikim problemima.

U tom slučaju bi Conte ostao na Lukaku, Martinezu i Politanu kada su prave napadače opcije u pitanju.

Zbog toga Conte i njegov stručni štab razmišljaju da što prije ekipi priključe mladog Sebastiana Esposita.

Ovaj 17-godišnji napadač je već trenirao sa prvim timom, igrao je i predsezonske utakmice, ali i dalje nastupa za "Primavera" tim Intera. Ipak, Conte bi ga mogao uključiti u roster za Seriju A.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Ukoliko se to desi mladi Esposito će ostati bez Mundijala za igrače do 17 godina starosti. On je uvršten u U17 reprezentaciju Italije koja sljedeće sedmice treba krenuti put Brazila gdje se igra Svjetsko prvenstvo u ovoj starosnoj kategoriji. Ipak, mladi Azzurri možda krenu na put bez svog sjajnog napadača.

Sada se čeka odluka Antonija Contea...

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi