Nakon povrede Alexisa Sancheza još loših vijesti za Contea

Povrijeđen i D'Ambrosio

Nakon povrede Alexisa Sancheza još loših vijesti za Contea

Tokom vikenda se povrijedio Alexis Sanchez. On je u prijateljskom duelu svog Čilea i Kolumbije zadobio povredu koja će ga od terena odvojiti dva ili tri mjeseca.

Sanchez je povrijedio ligamente skočnog zgloba i vrlo lako bi mogao biti van stroja do sljedeće godine, a sada stižu nove loše vijesti za trenera Intera Antonija Contea.

Naime, desni bek Danilo D'Ambrosio je u subotu, u pobjedi Italije nad Grčkom (2:0) zadobio povredu zbog koje će morati na nešto družu pauzu.

Inter je na svojoj zvaničnoj stranici saopštio da je D'Amborisio zadobio frakturu kosti prsta na desnom stopalu, te da će se njegovo stanje ponovo procijeniti sljedeće sedmice.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Za sada nije jasno koliko će 31-godišnji defanzivac odsustvovati iz ekipe, ali je sigurno da će propustiti meč sa Sassuolom narednog vikenda, a vrlo vjerovatno i duel Lige prvaka sa Borussijom Dortmund.

D'Ambrosio je ove sezone upisao osam nastupa za Inter, a postigao je i jedan gol - protiv Lazija.

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi