"Pričali su kako Lulić nema pojma, a vidite sad..."
EPA

Nekadašnji kapiten Lazija Stefano Mauri

"Pričali su kako Lulić nema pojma, a vidite sad..."

Nekadašnji kapiten Lazija Stefano Mauri dao je intervju za italijanske medije u kojem se, između ostalog, osvrnuo i na našeg Senada Lulića.

Navijači Lazija nisu pretjerano zadovoljni rezultatima koje njihov klub bilježi na otvaranju sezone, a posebno su na udaru novopridošli fudbaleri koji, kako smatraju, teško da mogu biti pojačanja.

Takvi komentari dospjeli su i do samog Maurija, koji smatra kako je s novim igračima potrebno biti strpljiv, a onda je za primjer uzeo u Lulića čije je ime također bilo izloženo kritikama u prošlosti.

"Rano je još da se donosi bilo kakav sud. Postoji mnogo stvari koje treba uzeti , od samog jezika, do toga koliko je potrebno da se neki igrač prilagodi na sustav igre i sve ostalo. Sjećam se kakvim je samo komentarima Lulić bio izložen, govorili su kako ne zna igrati fudbal, da je loš..., a vidite gdje je danas. Dakle, strpljivo", kazao je Mauri, pa dodao:

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Ljudi obično malo znaju o igračima koji dolaze iz ostalih liga. Nije lako ni onima koji iza sebe imaju bogate karijere. I jedan Nani, koji je bio u Manchester Unitedu, imao je problema u Laziju", prisjetio se.

Mauri je, podsjetimo, za Lazio nastupao od 2006. do 2016. godine. Karijeru je okončao u Bresciji.

Top Komentari

mer12
Ovaj Lazio i oni sinoc Bugari ko brat ,bratu
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije