Šta se dešava u Sofiji?

Policija upala u prostorije Bugarskog nogometnog saveza!

Edmir Škorić

Više od 20 policajaca danas je upalo u sjedište bugarskog nogometnog saveza (BFU) u Sofiji.

Nakon što je predsjednik Saveza Borislav Mihaylov podnio ostavku zbog jučerašnjih rasističkih incidenata u meču kvalifikacija protiv Engleske, policija je upala u sjedište krovne kuće bugarskog nogometa.

Glasnogovornica bugarskog glavnog tužitelja rekla je da je operacija dio istrage, koju je provelo Specijalizirano tužiteljstvo.

"Radi se o zločinima protiv sporta", rekla je Rumyana Arnaudova za Reuters. "Govorimo o korupcijskim prekršajima, povezanima s radom sudijske komisije BFU-a i imenovanjem sudaca na nogometnim utakmicama".

"Istraga je još uvijek u tijeku i prerano je govoriti hoće li biti hapšenja", dodala je.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Glasnogovornica BFU-a također je potvrdila prisutnost policajaca u prostorijama Saveza.

56-godišnji Mihajlov, dio bugarske momčadi koja je stigla do polufinala na Svjetskom prvenstvu u SAD-u 1994. godine, bio je predsjednik BFU-a od 2005. godine kada je zamijenio dugogodišnjeg Ivana Slavkova, koji je izbačen iz Međunarodnog olimpijskog odbora (MOK) nakon optužbi za korupciju.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.