Haos u Sofiji: Bugarski novinar prekinuo press konferenciju, a onda kamerman vrijeđao Southgatea

Englezi razočarani ponašanjem navijača Bugarske

Haos u Sofiji: Bugarski novinar prekinuo press konferenciju, a onda kamerman vrijeđao Southgatea

Endin Čaušević

Reprezentacija Engleske sinoć je u Sofiji deklasirala Bugarsku sa 6:0, ali nažalost fudbal nije bio u prvom planu.

Naime, bugarski navijači su na rasnoj osnovi vrijeđali pojedine fudbalere Engleske zbog čega im je sudija zaprijetio da će prekinuti utakmicu ukoliko se to ponovi.

Fudbal je sinoć u Sofiji bio u potpuno drugom planu i Bugari sigurno ne mogu biti ponosni na ono što se dešavalo. Haos se nastavio i na press konferenciji na kojoj je bio selektor gostujuće reprezentacije Gareth Southgate.

On je govorio o rasističkim ispadima navijača Bugarske i poručio da se takve stvari u fudbalu ne smiju dešavati, ali onda ga je prekinuo jedan od bugarskih novinara. On je Southgateu poručio da uvrede nisu bili toliko strašne kao što Englezi govore.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Southgate nije mogao da vjeruje šta se dešava, ali se uspio smiriti i izbjeći sukob. No, na tome se nažalost nije završilo. Engleski mediji su objavili da je na kraju čak jedan od bugarskih kamermana dobacio selektoru Engleske da "od*ebe", ali na svu sreću ni to nije isprovociralo Southgatea.

Bugari su očajni u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo jer nakon sedam mečeve imaju svega tri boda i zanimljivo je da nisu nikoga uspjeli pobijediti.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti