Bugari opomenuti, druge opomene neće biti - utakmica će se prekinuti

Gordi Albion gostuje u Sofiji

Bugari opomenuti, druge opomene neće biti - utakmica će se prekinuti

Na stadionu Vasil Levski u Sofiji se trenutno igra utakmica kvalifikacija za Evropsko prvenstvo između reprezentacije Bugarske i Engleske.

Englezi "demonstriraju silu" i nakon prvog poluvrmena vode da 0:4.

Međutim, ne bi čudilo da susret ne bude odigran do kraja.

Engleski mediji su i najavljivali da bi na gostovanju u Bugarskoj moglo doći do rasističkog vrijeđanja igrača Gordog Albiona, a to se i obistinilo.

Na meti neprikladnih povika sa tribina se našao defanzivac Engleske Tyrone Mings, pa je pokrenut prvi stepen UEFA-inog antirasističkog protokola.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Meč je nakratko prekinut, a zvanični spiker je obavijestio navijače da će novi rasistički ispadi prouzrokovati drugi stepen protokola - prekid utakmice.

Domaći navijači se nisu previše smirili ni nakon upozorenja, ponovo je zaustavljana utakmica, pa će biti zanimljivo vidjeti šta će se dešavati u nastavku. Sljedeći put kada se spiker oglasi vjerovatno će meč biti prekinut u potpunosti.

Top Komentari

pipun
Jel i Listica clan UEFA!? Meni se cini da Nije dok kod njih ovakav stepen protokola nepostoji.
11 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi