Bit će veoma zanimljivo u januaru

Sprema se velika razmjena igrača između Real Madrida i Tottenhama

Endin Čaušević

Danski fudbaler Christian Eriksen odbio je produžiti ugovor s Tottenhamom koji ističe na kraju ove sezone i prema svemu sudeći će napustiti londonski klub.

Eriksen nije dogovorio s Tottenhamom potpis novog ugovora, a klub želi izbjeći opciju da Danac narednog ljeta kao slobodan igrač napusti ekipu. U Tottenhamu su spremni da ga prodaju već u januaru, a interes za njega je ogroman.

Danski veznjak ljetos se povezivao s prelaskom u Manchester United, ali je ostao na kraju u Tottenhamu jer se klubovi nisu uspjeli dogovoriti oko obeštećenja.

Međutim, sada se Eriksen nalazi na radaru Real Madrida koji je spreman da ga dovede već u januaru. Iz Tottenhama su jasno poručili da žele za njega oko 70 miliona eura, no u Realu imaju drugu taktiku za dovođenje Eriksena.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Kako prenose engleski mediji sprema se velika razmjena igrača između ova dva kluba. U Real Madrid bi u tom slučaju otišao Eriksen, dok bi u suprotnom pravcu stigao Isco kojeg je Zinedine Zidane otpisao u prvom timu.

Isco će morati napustiti Kraljeve ukoliko želi igrati, a Real Madrid želi spojiti ugodno s korisnim i uključiti ga u transfer Eriksena. Ukoliko Tottenham pristane na to onda će se desiti samo razmjena igrače bez ikakvog novca za obeštećenja.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.