Plata Luke Jovića u Realu šokirala sve: Cifra koju niko nije ni sanjao...

Srbijanac zarađuje više od velikih zvijezda

Plata Luke Jovića u Realu šokirala sve: Cifra koju niko nije ni sanjao...

Specijalizovani sajt za plate fudbalera 'Capology' objavio je koliko zarađuju fudbaleri Real Madrida, a mnoge je iznenadio podatak da je Srbijanac Luka Jović plasiran na visoko treće mjesto. 

Jović je ljetos dres Eintracht Frankfurta zamijenio dresom Real Madrida u transferu vrijednom čak 60 miliona eura.

Ipak, u Kraljevskom klubu za sada nije opravdao očekivanja niti je dobio priliku da na terenu pokaže šta zna. Većinu utakmica sjedi na klupi a u nekim čak ne dobija ni minut na terenu.

Zbog toga je mnoge iznenadila činjenica da je Luka treći najplaćeniji igrač Reala s godišnjim primanjima od čak 20,8 miliona eura. Ispred Jovića samo su Eden Hazard koji ima godišnju platu 31,2 miliona eura i Gareth Bale s platom 27,9 miliona evropskih novčanica.

Iza srbijanskog napadaća po plati u Realu nalaze se zvijezde kao što su Marcelo, Sergio Ramos, Toni Kroos, Luka Modrić, James Rodriguez, Thibaut Courtois...

Inače, porez u Španiji je prema podacima iz 2015. godine čak 52 posto, pa će Jović od pomenutih 20,8 miliona eura inkasirati 'samo' 10.

Potražite više informacija na temu La Liga:

U nastavku možete pogledati kompletnu listu plata u najvećem klubu na svijetu...

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Vbor
21 godina, Real Madrid. Jel treba dalje? Pljujete momka na svakom clanku. Pa vas Dzeko ne zaradjuje SAD ni priblizno toliko a gdje je on bio u tim godinama? Cao zdra'o
6 13
karlhajncbrazzzo
Sve je to u redu ali momak je Bosanac.
4 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi