Da li je ovo novi datum odigravanja El Clasica?

Traži se rješenje

Da li je ovo novi datum odigravanja El Clasica?

Ni Kraljevska španska fudbalska federacija ni LaLige ne žele da se El Clasico igra 26. oktobra u Barceloni - što je termin određen prije početka sezone.

Kao što je poznato, politička situacija i presuda katalonskim dužnosnicima podigli su napetosti u Španiji, a posebno u Kataloniji.

Zbog toga španske fudbalske vlasti strahuju od incidenata 26. oktobra kada će klub iz prijestolnice gostovati na Nou Campu. Tako je Barceloni predloženo da se predstojeći El Clasico odigra u Madridu, a da se naredni (u martu 2020.) igra na Nou Campu.

Međutim, Barcelona je ovakav prijedlog odbila, ali svejedno LaLiga ne želi rizikovati i sada je najizglednija opcija pomjeranja termina najvećeg španskog derbija.

Marca piše da je pronađeno prihvatljivo rješenje, a to je pomjeranje termina El Clasica na Nou Campu.

Navodno bi se El Clasico trebao igrati kada se strasti smire - 18. decembra.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Navodno ovaj datum nije idealno rješenje za LaLigu, ali je bolje od odigravanja "nezgodne" utakmice u jeku političkih tenzija.

Klubovi se o situaciji i prijedlozima mogu oglasiti do ponedjeljka, a konačnu udluku će donijeti Odbor za takmičenje.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi