Dokaz koliko je cijenjen bh. napadač

Roma TV na Grbavici snima dokumentarac o Džeki

U posjetu FK Željezničar danas su stigli Italijani zaduženi za vođenje zvaničnog TV kanala Rome.

Povod posjete Grbavici leži u snimanju dokumentarca o Edinu Džeki koji je, kao što je poznato, ponikao upravo na sarajevskom stadionu, a ovo je još jedan pokazatelj koliko u Romi cijene bh. fudbalera.

Gosti iz Rima nisu propustili priliku da na Grbavici snime kadrove i razgovaraju sa Amarom Osimom koji je ujedno i prvi dao Džeki priliku da zaigra u plavom dresu, a o kapitenu reprezentacije BiH govorili su još njegov prvi trener Jusuf Šehović, zatim bivši saigrač Dino Muharemović...

Također, iskorištena je prilika da se obiđu osnovna i srednja škola koje je pohađao Džeko.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Džeko je već odavno jedna od omiljenih ličnosti među navijačima Rome, a koliko je i on sam vezan za rimski klub, pokazao je potpisivanjem novog ugovora do ljeta 2022. godine.

Dosad je Džeko za Romu odigrao 187 utakmica i pritom je postigao 92 pogotka. Tome je dodao još 40 asistencija.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.