Monchi: Izbačen sam iz Rome

Šta se desilo u Rimu?

Monchi: Izbačen sam iz Rome

Monchi je većinu svoje fudbalske karijere proveo u Sevilli. Prvo kao igrač, a onda i kao sportski direktor.

Međutim, 2017. godine je odlučio da mu je potreban novi izazov, pa se zaputio ka Apeninima.

Dvije godine je obnašao funkciju sportskog direktora Rome, a onda je u martu napustio Olimpico. Monchi je tada odlučio podnijeti ostavku jer je klub otpustio trenera Di Francesca.

To je barem zvanična verzija, koji su prenijeli svi relevantni italijanski mediji. Međutim, Monchi je sada dao naslutiti da je zapravo bio natjeran da napusti Olimpico.

"Kada sam se vratio iz Rome ili preciznije, kada su me izbacili iz Rome, čuo sam ljude koji govore da će sezona biti komplikovana zbog mnogo povreda, tako da sam počeo proučavati brojke", prokomentarisao je prve mjesece od povratak u Sevillu Monchi, pa dodao:

"Kada niste u mogućnosti koristiti veliki broj igrača u 15% sezone to ima sportske i finansijske troškove od oko 20 miliona eura, pored toga što utiče na rezultate".

Potražite više informacija na temu Serie A:

Ipak, više od izjave o onome što je zatekao po povratku u Sevillu, medije je zaintrigirala izjava Monchija da je izbačen iz Rome. Ko zna, možda Španac nekada otkrije pod kakvim je okolnostima napustio rimski tim.

Inače, Monchi se u Sevillu vratio odmah po napuštanju Rome. Sevilla je nakon osam kola nove sezona LaLige na šestoj poziciji sa 13 osvojenih bodova i omjerom od 4 pobjede, tri poraza i jednog remija.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi