Bit će zanimljivo na Old Traffordu

Solskjaer žestoko uvrijedio Redse: Mi sigurno nećemo čekati 30 godina...

Edmir Škorić

Liverpool 30 godina čeka na naslov engleske Premier lige, a upravo je to bila jedna od tema razgovora Ole Gunnara Solskjaera i novinara.

Manchester United i Liverpool igraju danas od 17:30 sati na Old Traffordu. Redsi traže devetu uzastopnu pobjedu kako bi nastavili svoj bijeg ispred Manchester Cityja, dok United, koji je uzgred rečeno oslabljen zbog izostanaka De Gee i Pogbe, želi napokon da stane rezultatskoj krizi u kraj.

Favorit je Liverpool bez obzira što ove utakmice "nemaju favorita" i "sve je moguće", a da će se strasti od 17:30 na Teatru snova rasplamsati nagovještavaju i izjave aktera pred meč.

Virgil van Dijk je ranije rekao da "utakmice Uniteda i Liverpoola više nisu tako velike", aludiravši na to da njegov tim ima daleko teže i bitnije rivale kroz sezonu, a Solskajer je opet "ubo" Redse tamo gdje najviše boli.

"Siguran sam da ćemo osvojiti ligu u dogledno vrijeme i sigurno nećemo čekati 30 godina. Dobar rezultat protiv Liverpoola može sve da promijeni, da utiče na čitavu sezonu. Možda moji igrači ne vjeruju dovoljno u sebe, možda im nedostaje samopouzdanje. Ali ja znam da su dovoljno dobri, bez brige. Mi smo Manchester i idemo na tri boda, bez obzira da li igramo protiv Liverpoola, Cityja ili nekog trećeg", poručio je hrabro Solskjaer.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Sergio Romero staće na gol umjesto De Gee, a osim njega i Pogbe, upitno je da li će igrati i desni bek Wan-Bissaka, kao i napadač Martial.

A šta nudi MOZZART? Kvote su izrazito visoke, a možete ovaj par detaljno razmotriti OVDJE.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.