Arsenal je propustio priliku da pobjedom skoči na 3. mjesto na tabeli

Drugi poraz za Arsenal ove sezone

Topnici bez ispaljenog metka pali u Sheffieldu

S. Pašalić, foto: EPA

Sheffield United je u posljednjoj utakmici 9. kola Premier lige savladao Arsenal na svom terenu sa 1:0.

Utakmica je krenula dosta izjednačeno, a onda je Arsenal u 21. minuti imao sjajnu priliku da stigne do vodstva, ali je Nicolas Pepe sa pet metara promašio gol domaćih.

Sheffield je zato u 30. minuti stigao do vodstva kada je Mousset nakon ubačaja iz kornera pogodio za 1:0.

Gosti su nakon toga krenuli po izjednačenje, a najbolju priliku je imao Granit Xhaka u sudijskoj nadoknadi prvog poluvremena kada je sa velike udaljenosti opalio po lopti, ali je golman Sheffielda sjajno intervenisao i izbacio loptu u korner.

U nastavku se očekivalo da Arsenal krene po preokret, što se i desilo, ali napadi gostiju nisu bili opasni kao što se očekivalo.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Ceballos i Pepe su imali najbolje prilike, ali nisu bili precizni. Sheffield je također imao svoje šanse da poveća svoju prednost i riješi sve dileme, ali se rezultat nije promijenio pa je ostalo 1:0. Sead Kolašinac je odigrao cijeli meč za Arsenal.

Arsenal je tako upisao drugi poraz ove sezone i ostao je na 15 bodova te se i dalje nalazi na 5. mjestu na tabeli, dok je Sheffield stigao do treće pobjede i sada ima 12 bodova.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.