Prvi žuti karton u Premiershipu za legendarnog Ljungberga nakon 11 i pol godina

Ovaj put je javno opomenu zaradio na klupi

Prvi žuti karton u Premiershipu za legendarnog Ljungberga nakon 11 i pol godina

Legendarni švedski fudbaler Freddie Ljungberg je večeras dobio svoj prvi žuti karton u Premiershipu nakon više od decenije - ovaj put, naravno, nije bio u ulozi igrača.

Ljumberg, član jedne od najsjajnijih Arsenalovih generacija, danas je pomoćnik u stručnom štabu Topnika.

Arsenal večeras igra meč Premier lige na Bramall Laneu protiv Sheffield Uniteda, a Ljungberg je nakon žutog kartona za mladog fudbalera Topnika Saku zbog simuliranja burno protestovao pored terena i zaradio javnu opomenu.

Odmah su "iskopani" zanimljivi podaci.

Ovo je za Ljumberga bio prvi žuti karton u Premier ligi nakon 11 i pol godina. Posljednji je dobio kao igrač West Hama u duelu sa Tottenhamom u martu 2008. godine.

Večeras mu je žuti karton pokazao Mike Dean, a ovaj sudija ga je posljednji put kao igrača upisao u svoj blokić još 2006. godine.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Ljungberg je boje Arsenala branio od 1998. do 2007. godine, nakon čega je jednu sezono igrao za West Ham.

Nakon epizoda u SAD-u, Škotskoj i po Aziji, karijeru je zvanično završio 2014. godine.

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi