Arsenal i Milan vode bitku za sjajnog defanzivca, ali londonski klub je ipak u prednosti
Upamecano će napustiti Leipzig možda već ove zime

Francuz je i u ljetnom prelaznom roku bio želja Topnika

Arsenal i Milan vode bitku za sjajnog defanzivca, ali londonski klub je ipak u prednosti

S. Pašalić

Arsenal je odlučan u namjeri da u januarskom prelaznom roku dovede igrača RB Leipziga, Dayota Upamecana.

Defanzivac njemačkog kluba je bio na meti Topnika i ovog ljeta, ali dogovor na kraju nije postignut i 20-godišnji igrač je ostao u Njemačkoj.

Sada britanski mediji pišu da je Arsenal spreman da pobijedi Milan u utrci za ovog igrača u transferu koji bi mogao biti oko 50 miliona funti.

Leipzig je u ljetnom prelaznom roku praktično "otjerao" Arsenal kada je želio dobiti 70 miliona funti, ali londonski klub sada ponovo kreće u akciju.

Upamecano je u Leipzig stigao 2017. godine iz Salzburga za 10 miliona eura, a ove sezone je odigrao samo četiri meča s obzirom da je bio i povrijeđen, ali se oporavio i vratio se u prvu postavu.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi