Bizarna situacija

Emir Dilaver se pojavio na press konferenciji, a prevoditeljica nije znala o kome se radi

Endin Čaušević

Fudbaleri zagrebačkog Dinama večeras igraju u gostima protiv Shakhtara u okviru trećeg kola grupne faze Lige prvaka.

Dinamo nakon dva kola na kontu ima tri boda što je sigurno veoma dobar rezultat. Modri večeras gostuju Shakhtaru i za njih je svaki bod bitan ukoliko žele igrati u Evropi i na proljeće.

Igrači zagrebačkog kluba jučer su otputovali za Ukrajinu, a prije sinoćnjeg treninga održali su press konferenciju. Pored trenera Nenada Bjelice pred novinarima se pojavio i potencijali bh. reprezentativac Emir Dilaver.

Ipak, prevoditeljica koja je bila na press konferenciji očito nije očekivala Dilavera da dođe s Bjelicom jer nije znala o kojem igraču se radi.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

"Izvolite, možete sada postavljati pitanje treneru Bjelici i... Kako se ono zove?" pitala je ukrajinska prevoditeljica nekoga sa strane jer nije znala o kojem se igraču radi, ali je Bjelica priskočio u pomoć i rekao joj da je to Emir Dilaver.

Kao što je već poznato Dilaver bi u budućnosti mogao igrati za bh. reprezentaciju nakon što je predao dokumentaciju za promjenu sportskog državljanstva.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.