Dinamo želi ostvariti dobar rezultat protiv Shakhtara, ali postoji jedan veliki problem
Dinamo nikada nije slavio protiv ukrajinskih klubova

Gojak i Hajrović sa Modrima žele prekinuti lošu tradiciju

Dinamo želi ostvariti dobar rezultat protiv Shakhtara, ali postoji jedan veliki problem

S. Pašalić

NK Dinamo Zagreb u utorak igra utakmicu 3. kola Lige prvaka u gostima kod Shakhtara.

Modri su sjajno otvorili ovo takmičenje i slavili na Maksimiru protiv Atalante sa 4:0, a zatim je uslijedilo teško gostovanje kod jedne od najboljih evropskih ekipa, Manchester Cityja.

Dinamo se dobro držao prvo poluvrijeme, ali je u nastavku primio dva gola i izgubio sa 2:0.

Sada ekipa Nenada Bjelice putuje u Ukrajinu gdje želi ostvariti dobar rezultat protiv Shaktara s kojim će se najvjerovatnije boriti za drugo mjesto u grupi i prolaz u narednu rundu takmičenja.

Ipak, statistika Dinamu ne ide nikako u korist s obzirom da je do sada odigrao deset utakmica protiv ukrajinskih klubova te je upisao osam poraza i dva remija.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Zagrebčani također imaju i negatinu gol-razliku od 6-20 u duelima koji su se igrali do sada.

Posljednji put je Dinamo igrao prije šest godina protiv nekog ukrajinskog kluba, a bio je to Chernomorets u Evropskoj ligi i oba puta je poražen sa po 2:1.

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi