Hrvatski mediji predviđaju večerašnji sastav Dinama: Igraju li Gojak i Hajrović?

Najbitnija utakmica za Modre

Hrvatski mediji predviđaju večerašnji sastav Dinama: Igraju li Gojak i Hajrović?

Fudbaleri Dinamo Zagreba večeras igraju možda i najvažniju utakmicu sezone.

Zagrebački Modri u okviru 3. kola Lige šampiona gostuju kod Šahtara i kako sada stvari stoje to je direktni duel za drugo mjesto u ovoj grupi i za pokušaj da se ode u osminu finala.

Trener Nenad Bjelica ima određenih problema sa ekipom obzirom da su nakon reprezentativnih akcija lakše povrijeđeni Arijan Ademi i Bruno Petković, ali kako sam kaže radi se o velikoj utakmici i igrat će i kroz bolove ako bude moguće.

"Igrat će pod Voltarenima, posebna je utakmica, vrijedi se žrtvovati, imamo zamjene i ako ne budu mogli", rekao je Bjelica na jučerašnjem pressu.

Trener Modrih za susret protiv Šahtara vraća svoju standardnu formaciju 4-3-3 u kojoj bi svoje mjesto, prema predviđanjima portala Index.hr trebao naći i Amer Gojak koji je u posljednje vrijeme bio u nemilosti trenera.

S druge strane, drugi bh. reprezentativac Izet Hajrović ponovo bi trebao početi s klupe kao i većinu utakmica za Modre u posljednje vrijeme, a u napadu bi trebao igrati trojac Oršić, Petković, Olmo. Ukoliko Petković ipak ne bude spreman, Hajrović je svakako jedna od opcija.

Mogući sastav Dinama: Livaković, Leovac, Stojanović, Dilaver, Perić, Gojak, Ademi, Moro, Oršić, Olmo, Petković.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Mogući sastav Šahtara: Pjatov, Bolbat, Krivcov, Matvijenko, Ismaily, Alan Patrick, Stepanenko, Marlos, Kovalenko, Taison, Junior Moraes.

Utakmica se igra večeras od 18.55 sati.

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

soccer54
Livaković - Stojanović, Dilaver, Perić, Leovac - Moro, Olmo, Ademi - Kadzior, Oršić - Gavranović/Petković
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi