Vrlo jednostavno objašnjenje

Bjelica u jednoj rečenici objasnio zašto hrvatskli klupski fudbal nije uspješan kao reprezentativni

Trener Dinamo Zagreba Nenad Bjelica nalazi se pred jednim od najvećih izazova u karijeri.

Njegov klub za nekoliko sati gostuje kod Šahtara u 3. kolu grupne faze Lige šampiona, a ta utakmica bi mogla biti odlučujuća kada je u pitanju borba za drugu poziciju iz ove grupe i plasman u osminu finala.

Bjelica je jučer govorio pred ukrajinskim medijima na press konferenciji, a jedan od njih ga je upitao zašto hrvatski klupski fudbal nije uspješan kao reprezentativni. Njegov odgovor je bio vrlo kratak, ali jasan.

"Gledajte, naš posljednji protivnik u Ligi prvaka Manchester City godišnje od televizijskih prava dobije 170 miliona eura, a mi dobijemo 300 hiljada. To vam sve govori", kazao je Bjelica.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Dinamo nakon dva odigrana kola u grupi C ima tri osvojena boda i trenutno se nalazi na 2. poziciji. Naredna dva meča igra protiv Šahtara i ti susreti bit će vjerovatno odlučujući.

Kvote za meč Šahtar - Dinamo možete pogledati OVDJE

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.