Mandžukić je sve bliži Old Traffordu

Ove sezone nije proveo ni minute na terenu u dresu Juventusa

Završava se agonija Mandžukića? Hrvat pristao na glavni uslov Manchester Uniteda

S. Pašalić

Mario Mandžukić proživljava svoje najgore trenutke od dolaska u Juventus.

Hrvatski napadač je 2015. godine iz Atletica stigao u Torino i od tada upisao 162 nastupa u dresu Stare dame i postigao je 44 gola.

Međutim, sve se promijenilo nakon što se Maurizio Sarri preuzeo Juventus i stavio do znanja Mandžukiću da ne računa na njega.

Ove sezone Mandžukić nije upisao ni minute u dresu Juventusa, a također uopšte nije uvršten u popis igrača za nastup u Ligi prvaka.

Nedavno je bio na korak od odlaska u Katar, ali je to propalo u posljednji tren pa se njegova agonija i dalje nastavlja.

Ipak, čini se da bi se to moglo promijeniti s obzirom da britanski list The Sun piše da je Mandžukić pristao na duplo manju platu kako bi zaigrao u dresu Manchester Uniteda.

Mandžukić trenutno zarađuje 347.000 eura sedmično, ali je sada spreman pristati na platu od 170.000 eura.

"Njegovi predstavnici su bili u kontaktu i spremni su promijeniti svoje zahtjeve", rekao je neimenovani izvor za list.

"Bit će uključeni i drugi bonusi u ugovor. Izgleda kao da bi se moglo završiti. Ole ga dugo obožava i on je neko koga smo željeli niz godina."

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Njegovo iskustvo moglo bi se pokazati od vitalnog značaja za mlađe igrače ekipe. Također je i dokazani golgeter."

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.