Aguero i Sterling potopili Atalantu, Dybala spasio Juventus

Liga prvaka

Aguero i Sterling potopili Atalantu, Dybala spasio Juventus

E. Škorić

U grupama C i D odigrane su preostale utakmice 3. kola Lige prvaka.

Nakon remija Šahtara i Dinama (2:2) u Kharkivu, u Manchesteru je City ugostio Atalantu i stigao do treće pobjede (5:1), pa već može da razmišlja o nokaut fazi.

Iako veliki autsajder, gost iz Bergama je šokirao domaće u 28. minuti, pošto je dosuđen penal za Atalantu, a Malinovsky zabija za 1:0.

U razmaku od četiri minute City zabija dva gola i stiže do preokreta. Aguero je bio dvostruki strijelac, jednom je zabio iz igre, a jednom s bijele tačke.

Loša vijest za City je povreda Rodrija, kojeg je u 41. minuti zamijenio Stones. Sterling je u 58. minuti ovjerio trijumf Cityja, a isti igrač zabio je i četvrti a potom i peti gol za svoj tim.

City pred 'revanš' u Bergamu može biti miran sa devet bodova, Atalanta nema nijednog, Dinamo i Šahtar imaju po 4.

U Torinu je Juventus ugostio Lokomotiv Moskvu, ali je kao veliki favorit tek u posljednjih 15-ak minuta došao do preokreta i pobjede.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Rusi su poveli preko Mirančuka u 30. minuti i Juventusu je preostalo sat vremena da napravi preokret, a sve do 77. minute nije uspijeva u tome, da bi potom Dybala zabio za 1:1, a ubrzo je Argentinac postigao novi pogodak za Staru damu, koja sada ima 7 bodova, koliko i drugoplasirani Atletico.

Bh. reprezentativac Miralem Pjanić je upisao 90 minuta u ovom meču.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Rajvosa2019
M.City gledo , Sterling ih izbubo kao vola u kupusu . Tako ce Sloboda za vikend fasovati
12 2
Pala
City odlican juventus razocarenje 25 suteva u okvir 4 tek sta sari uradi od nakog juventusa sile ali samo u italiji. Dobili si 2:1 ali na srecu cistu prvi gol dibale sreca cista sut napamet. Drugi gol dibale ponovo sreca i odbitak protiv barcelone city psg nema ovakve srece !!
2 8

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi