Neka odluče između sebe

Sarri govorio o slobodnjacima: Pjanić ili Ronaldo?

Edmir Škorić

Prije utakmice s Lecceom, održana je press konferencija na kojoj je govorio trener Juventusa.

Aktuelni prvak Italije će sutra u 15 sati gostovati Lecceu i nastavlja mrtvu trku s Interom za novi naslov. Juve ima 22, a Inter 21 bod.

Nakon uspješnih ispita u Ligi prvaka, timovi nastoje u subotu upisati pobjedu, a jedna od tema današnje konferencije bili su i slobodnjaci. Poznato je da je Juventus tim koji ima nekoliko majstora za slobodne udarce, prije svih tu su Miralem Pjanić, Cristiano Ronaldo i Paulo Dybala.

Na pitanje novinara ko će izvdoiti slobodne udarce u narednim mečevima, trener Maurizio Sarri je rekao:

"Ronaldo i Pjanić će na terenu između sebe odlučiti ko će izvesti slobodni udarac. To je njihova odluka", rekao je Sarri.

Pjanić je opasniji i precizniji u dresu Juventusa iz slobodnjaka, no više puta se desilo da Portugalac uzme loptu i gađa, no posljednjih 28 pokušaja iz slobodnjaka je promašio.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Sarri je dao poseban osvrt i na igre Pjanića ove sezone.

"Uvijek mi se sviđao. Veoma je kvalitetan igrač. Tražio sam od njega neke stvari, bez promjene načina na koji igra i dobro je odgovorio na to. Iskazao se kao vrhunski igrač".

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.