Chiellini nije lud za trenerskim poslom: Igraću još par godina

Iskusni Italijan razmišlja o životu nakon fudbala

Chiellini nije lud za trenerskim poslom: Igraću još par godina

Iskusni Giorgio Chiellini je potvrdio da će igrati još maksimalno "par godina" prije nego što okači kopačke o klin.

Chiellini je i dalje kapiten Juventusa. Ipak, 35 mu je godina, a već neko vrijeme se oporavlja od teške povrede ligamenata koljena. Priznao je da već razmišlja o životu nakon fudbala.

"Igraću još par godina, ne duže", rekao je Chiellini za Gazzetta dello Sport, pa nastavio:

"Volio bih imati karijeru u menadžmentum, ali polako... Mislim da je najveća greška nas fudbalera što mislimo da smo spremni za nešto novo čim završimo karijere... Kada prestanete igrati, između 35. i 40. godine, ako imate sreće, mislite da znate sve o fudbalu, ali onda uđete u poslovni svijet, u kojem ljudi iste starosti rade svoj posao na visokom nivou već 15 godina."

"Čak i da se spustite na niži nivo, pronaćićete ljude koji su mlađi od vas 10 godina, ali imaju 10 godina iskustva više", poručio je Chiellini, koji očigledno ne misli ući u trenerske vode nakon okončanja igračke karijere.

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Dakle, morate popuniti prazninu i biti skromni, svjesni... To je kao slagalica, svaki dio je bitan. Ne morate žuriti. Dan za danom, kao kada se oporavljate od povrede", istakao je iskusni defanzivac, pa se osvrnuo na mogućnost da jednog dana postane trener:

"Izvoditi ekipu na teren i trenirati je pola sata ja lako za svakoga... Napuštanje fudbala nije lako, ali ja nisam lud za treneskim poslom... Dobra taktika više nije dovoljna, treneri moraju biti i psiholozi i motivatori."

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Maximilian
Čovjek je fakultetski obrazovan, čini mi se pravnik, tako da njemu neće biti problem i nešto drugo raditi. Uz to spada u red onih 25% profesionalnih fudbalera koji su dovoljno zaradili u karijeri da i ne mora forsirati bilo kakav posao. Naravno ako je bio pametan sa troškovima a on konkretno to jeste.
6 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi