U četvrtak dobili dodatnih 300 miliona eura samo kako bi kupili "novog, ali mlađeg Ronalda"

Juventus traži nasljednika za Portugalca

U četvrtak dobili dodatnih 300 miliona eura samo kako bi kupili "novog, ali mlađeg Ronalda"

Edmir Škorić

U Juventusov budžet ubrizgano je dodatnih 300 milliona eura, što će pomoći Staroj dami da pronađe "novog Cristiana Ronalda".

Prema pisanju torinskog Tuttosporta, Juventusova želja je pronaći nasljednika Ronalda, igrača koji će predvoditi tim dugi niz godina i koji će svojim golovima pomoći momčadi da bude najbolja u Evropi.

Juventus je u četvrtak na sastanku dioničara dobio povećanje budžeta u iznosu od 300 miliona eura za provođenje strateškog plana do 2023. godine, koji ga tjera da bude među najboljima i da najzad osvoji Ligu prvaka.

Sav novac će, tvrdi Tuttosport, Juventus uložiti u kupovinu nekog od dvojice igrača s vrha liste želja. Prva želja je Kylian Mbappe, kojeg želi i Real Madrid, a druga Erling Halan, veliki norveški talent iz Salzburga.

Zanimljivo da je i Haland Realova želja, pa će Juve imati žestoku konkurenciju u borbi za "novog Cristiana".

"Naš sljedeći cilj je kupiti novog Cristiana, samo mlađeg", rekao je Paolo Aicari, predsjednik odbora Juventusovih dioničara.

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Pojačanje od 100 miliona? Uvijek smo spremni", rekao je direktor Stare dame Pavel Nedved, samo je pitanje koji broj će se naći ispred nula, jer se smatra da je Mbappeova cijena skoro 300 miliona eura.

I Haland je na cijeni, što nije čudo s obzirom o kakvom se vanserijskom talentu radi i koliko velikana ga iz dan au dan želi. Njegova vrijednost je za manje od godinu dana porasla s 2 na 12 miliona eura, ali cifre će bez sumnje samo da rastu iz dana u dan.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi