Bh. fudbaler trenira sa Bešiktašom

Dinamo dobio spor protiv Hasića, šta sad?

Dinamo je dobio spor protiv bh. fudbalera Ajdina Hasića, pišu mediji u Hrvatskoj.

Priča kako je Hasić "prevario" Dinamo i otišao iz kluba prije godinu dana iz dana u dan je punila naslovnice, kako medija iz susjedstva, tako i BiH, a cijeli slučaj sada je konačno dobio i svoj epilog.

Hasić je važio za jednog od najvećih talenata na Maksimiru i nije ni čudo što je vijest o njegovom iznenadnom odlasku pogodila sve u klubu, a zbog načina na koji je otišao, Dinamo se u međuvremenu žalio i Arbitražnom sudu u Hrvatskoj koji je sada presudio upravo u korist kluba.

Velika je to stvar i pobjeda za klub iz Maksimira, ali prije nego što se počne razmišljati i onome što tek dolazi, jasno je kako tek slijedi Hasićev potez. List 24sata.hr navodi da će on sigurno iskoristiti pravo žalbe i pokrenuti je Arbitražnom sudu (CAS) sa sjedištem u Lausanni.

U međuvremenu Hasić je Dinamo zamijenio s Bešiktašom, već dugo vremena trenira s ovim turskim velikanom, ali zvanično nikada nije predstavljen.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Dinamova verzija - Kako je Hasić postao slobodan igrač

Dinamo je Hasiću želio ponuditi novi ugovor, a da bi ga potpisao, prvo je trebao raskinuti stari, stipendijski, koji je vrijedio do 2021. godine. Kako je Ajdin bio maloljetan, a njegov otac živi u BiH, iz Dinama su na njegovu adresu poslali dva potpisana ugovora da otac Hasić ne bi morao dolaziti u Zagreb. I šta se desilo? Problem je nastao time što je Hasić stariji potpisao samo jedan ugovor, i to onaj o raskidu saradnje, čime je izigrao povjerenje koje su u zagrebačkom klubu imali u njega.

Majka mladog fudbalera, s druge strane, tvrdila je kako su to zapravo samo spinovi i da se na Hasića zapravo vršio pritisak da potpiše menadžerski ugovor s ljudima bliskim Zdravku Mamiću.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.