Bjelicin pravilnik: Gojak i Hajrović mogu piti pivo, ali kašnjenje se ne toleriše
EPA

Trener Dinama ima svoj režim

Bjelicin pravilnik: Gojak i Hajrović mogu piti pivo, ali kašnjenje se ne toleriše

Općepoznato je kako svi treneri imaju specifične metode koje koriste u radu sa svojim igračima. Kod Guardiole kada, recimo, igrač izgubi loptu na treningu, odmah ga zaustavi i 5-10 minuta priča o tom krivom dodavanju.

Niko Kovač je za vrijeme ere u hrvatskoj reprezentaciji imao vrlo strog režim kojeg se i danas svi igrači nerado prisjećaju, dok se Nenad Bjelica za rad u Dinamu odlučio na fleksibilan i human pristup prema igračima kojima dozvoljava mnogo toga. Oni mu to vraćaju na terenu, dovoljno je vidjeti samo da je danas Dinamo na pragu plasmana u osminu finala Lige prvaka, no zna se i granica.

List 24sata.hr piše kako su Amer Gojak, Izet Hajrović i društvo nakon remija protiv Šahtara mogli u avionu da piju alkohol, čašu ili dvije piva ili vina, a kada je uspjeh još veći, onda mogu da ostanu u provodu dokle žele i rade skoro što im je volja.

Kad je ekipa u Zagrebu, igrači prije utakmica spavaju u klupskom hotelu gdje bez problema mogu koristiti mobitel, a kada je u pitanju trening, isti moraju odložiti do 45 minuta prije nego što počne. Insistira Bjelica da vrijeme prije treninga igrači provedu u zajedničkom razgovoru.

Kada su u pitanju utakmice HNL-a, karantene nema, igrači na utakmice dolaze izravno od svoje kuće, a dan prije preporučuje se da svi već do 23 sata budu u krevetu.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

I kod Bjelice postoje kazne za kašnjenje igrača, a brigu o novcu koji se prikupi ima Petar Stojanović koji ga kasnije utroši na zajednička druženja igrača i stručnog štaba.

Ako igrač zakasni na trening do 10 minuta kazna je 100 eura, ako ne dođe između 10 i 20 minuta, platit će 300 eura, dok pola sata kašnjenja iznosi 500 eura.

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

premium
Kako smiju piti alkohol kad su muslimani
10 1
@dn@n
Ma mrs glumis nekog stručnjaka, neko bi reko Pep Guardiola. Samo kad krenu kola nizbrdo vidjet cemo te onda
3 7

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi