Kada bi ovakvu ekipu imao na okupu, Dinamo bi bio balkanski Real Madrid!

Šta bi bilo, kad bi bilo...

Kada bi ovakvu ekipu imao na okupu, Dinamo bi bio balkanski Real Madrid!

Dinamo Zagreb je postao hit ekipa evropskog fudbala. Modri su prošle sezone igrali osminu finala Evropa lige, a ove se bore za plasman u osminu finala Lige šampiona. 

Trener Nenad Bjelica ima fantastične fudbalere na okupu, a najpoznatiji svjetski portal za transfere Transfermarkt odlučio je istražiti kakvu bi ekipu imao na raspolaganju da Modri proteklih godina nisu prodavali najbolje igrače.

U obzir su uzeti samo oni igrači koji na svojim pozicijama danas imaju najvišu novčanu vrijednost tako da vas ne treba iznenaditi što u ekipi nema zvijezda kao što je Mario Mandžukić. Cilj je bio da se dođe do novčano najkupljeg tima.

Prema ovoj analizi Transfermarkta, današnji Dinamo bi vrijedio čak 254 miliona eura, a najskuplji igrač bio bi Marcelo Brozović koji trenutno vrijedi 50 miliona evropskih novčanica.

Sastav bi izgledao ovako (u zagradi trenutni klub i vrijednost):

Golman: Livaković (Dinamo Zagreb - 8 miliona eura);

Odbrana: Jedvaj (Augsburg - 7,5 miliona eura), Benković (Leicester - 11 miliona eura), Lovren (Liverpool - 20 miliona eura), Vrsaljko (Atletico Madrid - 20 miliona eura);

Vezni red: Brozović (Inter - 50 miliona eura), Kovačić (Chelsea - 35 miliona eura), Modrić (Real Madrid - 20 miliona eura);

Napad: Brekalo (Wolfsburg 15 miliona eura), Olmo (Dinamo Zagreb - 30 miliona eura), Kramarić (Hoffenheim - 38 miliona eura).

Narvno, Dinamo je i pored ovih fudbalera u proteklim godinama prodao brojne igrače koji su kasnije postali velike zvijezde kao što su Mandžukić, Pjaca, Eduardo Da Silva, Vukojević itd. Ipak, mnogi od tih igrača su ili završili karijere ili su danas ipak upoznim igračkim godinama pa vrijeme daleko manje novca nego nekad i nisu mogli konkurisati za ovaj tim.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Bilo kako bilo, svejedno se radi o ekipi koja bi bila prava evropska i mogla bi se boriti za velike domete.

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Kralj_Tvrtko
Ma daj molim te Kakav bi bio atletiko,Milan, celzi,
11 4
zaboti janos
E da ja nisam trosio,skupila bi se dobra guta,j...mora se zivit...
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti