Bjelica govorio o Olmu, ali i Gojaku: Olmo je bolji od Joao Felixa, a kada je Gojak ušao...

Trener Dinamo Zagreba

Bjelica govorio o Olmu, ali i Gojaku: Olmo je bolji od Joao Felixa, a kada je Gojak ušao...

Trener Dinamo Zagreba Nenad Bjelica po povratku u Zagreb dao je izjavu hrvatskim medijima o meču protiv Šahtara koji je završen 2:2.

Tom prilikom on se osim samog meča osvrnuo na svog najboljeg igrača Danija Olma, komentarisao je ulaske Gojaka i Ivanušeca itd.

"Zadovoljni smo s bodom, najviše smo zadovoljni s igrom i načinom na koji smo se suprostavili rivalu. Malo smo neefikasni bili u nekim situacijama, ali ispred nas su još tri meča da to popravimo", kaže za početak Bjelica.

Dodaje da njegovom timu pobjeda u narednom meču protiv Šahtara neće osigurati osminu finala jer će i poslije biti još dva meča da se igraju.

"Ja mislim ako pobijedimo naredni meč da ništa neće biti gotovo. Igrat će se još dva kola poslije toga... Mi ćemo pokušati dobiti, podići nivo igre. Protivnik je nezgodan, upoznao nas je. Ipak, vjerujemo u našu snagu, optimisti smo, nadam se da će otići na dobro".

"Vidjeli su moji igrači da se može protiv Šahtara, da sa ovakvim pristupom možemo svakoga dobiti, vjerujem da ćemo biti još bolji i da možemo do pobjede u drugom meču".

Ponovo se osvrnuo na nestvarnog Danija Olma za kojeg kaže da je bolji od Joao Felixa iz Atletico Madrida.

"Limita nema, limiti su samo u glavama. Isto tako taj dečko nema limita, vjeruje u sebe, mi vjerujemo u njega. Čudno je što je još u Dinamu, s obzirom kakav je igrač. Ne smijem reći potpuno svoje mišljenje o Daniju Olmu jer bi se njegov tata onda na mene naljutio, ali ako bih poredio njega s Joaom Felixom rekao bih da je Olmo na puno boljem nivou, a znamo za koliko je novca Felix otišao u Atletico Madrid. Ne želim spominjati neke cifre, ali on zaslužuje sve što mu se dešava. Siguran sam da će do ljeta ostati s nama, a onda zaigrati za veliki klub".

Malo je govorio i o bh. reprezentativcu Ameru Gojaku te Luki Ivanušecu koji su u igru ušli u drugom poluvremenu. Kaže da poslije njihovih ulazaka Šahtar više nije stvorio ni jednu šansu.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

"Razmišljali smo cijelo vrijeme o pobjedi. U pravu ste kad kažete da su obje ekipe imale dosta prilika. Mi smo pokušali konsolidirati sredinu terena s ulascima Gojaka i Ivanušeca i uspjeli smo jer nam protivnik u tih 15 minuta nije stvorio ni polušansu".

Za kraj Bjelica dodaje da bi bio zadovoljan s drugim mjestom na kraju grupne faze jer se kako kaže sa Cityjem nemoguće boriti obzirom na to koliko je moćan u ovom momentu.

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

tbra
cuj poredi ga sa joaom felixom, cocjek je za njega pele. olmo ozvikan igrac
2 9
Payton
slazem se
2 7

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi