Klopp je pohvalio svoj tim

Nijemac je bio zadovoljan sa načinom na koji je njegov tim reagovao nakon što je gubio

Klopp nije krio oduševljenje nakon nove pobjede: Ovako bi nogomet trebao izgledati

S. Pašalić

Liverpool je na Anfieldu savladao Tottenham u derbiju sa 2:1 i tako stigao do devete pobjede u Premier ligi ove sezone.

Harry Kane je šokirao Redse već u prvoj minuti kada je pogodio za 1:0, ali je u drugom poluvremenu tim Jurgena Kloppa golovima Hendersona i Salaha stigao do preokreta i pobjede.

Klopp nakon meča nije krio oduševljenje sa pobjedom, a posebno sa načinom na koji se njegov tim vratio nakon primljenog gola.

"Apsolutno sam oduševljen, ali da budem iskren, to sam i očekivao. Rani gol očito nije najbolja stvar koja se može dogoditi, ali ponekad to jednu stvar raščisti: 'utakmica se igra'."

"To je upravo ono što smo očekivali od Tottenhama, jer je vrlo kompaktan, bio je vrlo agresivan i lovio nas je. Izgubili smo loptu u sredini terena, imali su kontranapad i to je to."

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Bilo je malo nesretno za nas jer je Ali prvo imao odbranu, a onda je Harry Kane bio tamo. Zadovoljan sam, ali ja to i očekujem. Utakmica koja mi se svidjela, super utakmica."

"Ovako bi nogomet trebao izgledati, kako biste trebali igrati protiv stvarno jake, dobre, organizovane ekipe s prijetnjom koja vam neprestano u glavi da će svaka lopta koju izgubite eventualno završiti ispred vlastitog gola.", rekao je između ostalog Klopp.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.