Katalonci slavili s 5:1

Genijalni Leo Messi i Barcelona razbili Valladolid

Fudbaleri Barcelone večeras su se lako obračunali sa Valladolidom i pobijedili ga na stadionu Nou Camp sa visokih 5:1 u 11. kolu španske La Lige.

Katalonci su večeras na svojoj strani imali izuzetno raspoloženog Lea Messija i onda je pobjeda gotovo bila neupitna.

Prije nego što je argentinski čarobnjak proradio, za Barcelonu su pogađali Lenglet i Arturo Vidal. Bilo je to u 2. i 29. minuti, a između toga pogodili su i gosti i to preko Kika.

Onda na scenu stupa Messi koji postiže prvi gol u 34. minuti i to iz slobodnog udarca. To je bio njegov jubilarni 50. gol u karijeri iz slobodnjaka. Argentinac je u drugom poluvremenu nastavio tamo gdje je stao u prvom pa novi gol postiže u 75. minuti. Samo dvije minute kasnije Messi je asistent a Suarez striejlac i Barca dolazi do 5:1. Treba reći i to da je Messi bio asistent i kod gola Vidala tako da je večeras učestvovao u četiri pogotka svog tima.

Barcelona je nakon ovog trijumfa prešla na lidersku poziciju La Lige sa 22 osvojena boda, dok je Valladolid ostao na 9. poziciji sa 14 bodova. Katalonci u narednom kolu gostuju Levanteu dok Valladolid dočekuje Mallorcu.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Španska La Liga 11. kolo:

Barcelona - Valladolid 5:1

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.