PSG ima novi slučaj Neymara: Najveći talent La Masije već žali što je napustio Barcelonu
Simons je na početku djelovao sretno, ali...

Parižani nemaju sreće sa igračima koji su stigli iz Barcelone

PSG ima novi slučaj Neymara: Najveći talent La Masije već žali što je napustio Barcelonu

S. Pašalić

Ovog ljeta je Barcelona doživjela neočekivan šok nakon što je najveći talent La Masije odlučio da napusti ovaj klub i potpiše za PSG.

Xavi Simons koji ima samo 16 godina je prihvatio ponudu Parižana i potpisao ugovor do 2024. godine uz godišnju platu od čak milion eura.

Mladi Holanđanin je nedavno objasnio da je njegov san bio da naravno zaigra sa Messijem u timu, ali da se odlučio za novu avanturu.

"Messi je, naravno, najbolji igrač na svijetu. Svi sanjaju o igranju s njim, ali ponekad moraš odabrati drugi način. Odlučio sam započeti novu avanturu i mislim da je to dobro za moj razvoj."

"Igram za tim PSG-a do 19 godina sa igračima koji imaju 19 godina. Bilo je teško na početku jer su fizički jači. Sada sam navikao na to i osjećam se dobro. Već sam trenirao jednom sa prvim timom i bio sam jako sretan zbog toga", rekao je tada Simons.

Ipak, sada prema informacijama Cadena SER-a mladi Simons već žali što je napustio katalonski tim te se navodi da 16-godišnjak pati od Neymarovog sindroma. Simons nije nesretan u PSG-u, ali se jednostavno bolje osjećao u Barceloni, a u narednom periodu ostaje da se vidi kako će se odvijati njegova priča.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

LjutiKrajisnik
Koga boli k ***c za Simonsom
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti