Xavijeva majka je prijetila razvodom braka ako njen sin napusti Barcelonu i ode u Milan

Transfer je bio dogovoren

Xavijeva majka je prijetila razvodom braka ako njen sin napusti Barcelonu i ode u Milan

Edmir Škorić

Xavi je legenda Barcelone i do odlaska u Katar 2015. godine, cijelu karijeru proveo je na Nou Campu.

Igrao je prvo u B timu Barce, a onda je od 1998. debitovao za prvi tim Katalonaca i narednih sedam godina igrao je važnu ulogu u jednoj od najtrofejnijih generacija ovog kluba.

On je bio uzor mnogima, pravi Katalonac, a na terenu fantazista za kojim su ludjeli mnogi velikani.

Zanimljivo da je upravo na početku profi karijere 1998. godine bio blizu odlaska u Milan. On je prihvatio tu ponudu, baš kao i njegov otac, ali protiv ovog transfera bila je njegova majka.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Ona je navodno protiv prelaska u Milan bila do te mjere da je zaprijetila razvodom braka ako njen sin završi u Italiji.

Na kraju je transfer Xavija u Milan propao, a on je postao legenda Barcelone s kojom je osvojio osam ligaških naslova, tri Kupa kralja, četiri Lige prvaka, dvaput Superkup Evrope, Svjetsko klupsko prvenstvo u dva navrata.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Mele
Sedam ili 17 godina ???
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi