Klopp bi bio na velikom iskušenju

Kako će izgledati sastavi Liverpoola ako isti dan budu morali igrati dvije utakmice?

Endin Čaušević

Liverpool se uspio plasirati u četvrtfinale engleskog Liga kupa nakon nevjerovatne utakmice protiv Arsenala, ali to je samo stvorilo veliki problem za Jurgena Kloppa.

Naime, Redsi će u četvrtfinalu Liga kupa igrati protiv Aston Ville, a ovaj meč planiran je za 17. ili 18. decembar. No, to bi sve bilo u redu da Liverpool nema u istom terminu utakmicu na Svjetskom klupskom prvenstvu.

Liverpool 17. ili 18. decembra igra polufinalni meč na ovom takmičenju i postoji velika šansa da se desi da isti dan igraju dvije utakmice. Redsi su tražili odgodu meča Liga kupa za januar, ali ta odluka još uvijek nije došla u razmatranje.

Zbog toga u Liverpoolu i dalje razmišljaju o tome da isti dan mogu igrati dvije utakmice što bi zaista bio presedan. Engleski mediji pišu o mogućnostima Kloppa ukoliko se to desi jer bi bio na velikom iskušenju.

Tada bi morao spremiti dva tima koji će igrati isti dan ili u razmaku jednog dana, a što je najgore ti mečevi se igraju na dva različita kontinenta.

Očekuje se da će najjači sastav igrati na Svjetskom klupskom prvenstvu, dok će rezerve dobiti šansu u Liga kupu. Ukoliko se desi da Redsi budu igrali dvije utakmice isti dan ili u razmaku jednog dana onda bi sastavi ovog tima mogli izgledati ovako.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.