Liverpool ulazi u historiju: Dva tima će igrati u isto vrijeme na dva različita kontinenta?

Da li je ovo rješenje?

Liverpool ulazi u historiju: Dva tima će igrati u isto vrijeme na dva različita kontinenta?

Liverpool je sinoć u jednoj od zanimljivijih utakmica koje smo mogli gledati u posljednje vrijeme nakon 5:5 tokom regularnih 90 minuta na penale izbacio Arsenal i prošao u četvrtfinale engleskog Liga kupa.

Međutim, prolazak u narednu fazu ovog kup takmičenja je izgleda samo stvorio dodatne probleme za Redse koji u decembru svakako imaju "nemoguć" raspored.

Liverpool i EFL (Engleska fudbalska liga) su već razgovarali o mogućnosti da Liverpool koristi dva tima, u dva različita takmičenja u utakmicama koje će se igrati u dvije različite vremenske zone, a sve kako bi se riješio problem sa haotičnim rasporedom.

Za sada je najizglednija opcija prema kojoj bi Liverpool putovao u Birmingham i odigrao četvrtfinalni meč Liga kupa sa Aston Villom 8. januara, kada su zakazani polufinalni mečevi.

Liverpool je trenutno sretan s tom opcijom jer je malo alternativa koje ne bi prouzrokovale ozbiljne kompromise kada je kvalitet postave u pitanju. Ipak, je riječ o četvrtfinalu domaćeg kup takmičenja.

Međutim nakon razgovora sa organizatorima takmičenja otvorila se mogućnost da Liverpool zaigra sa timom svojih mladih igrača na Villa Parku, 17. ili 18. decembra. Tako bi bile ispisane nove stranice fudbalske hisotorije jer bi Klopp i prvi tim u to vrijeme bili u Kataru gdje će upravo 18. decembra odigrati polufinale Svjetskog klupskog prvenstva.

Tako bi dva tima Liverpoola odigrala dvije utakmice, na isti dan ili u razmaku od jednog dana, na dva različita kontinenta.

Klopp je i u sinoćnjem meču osmine finala sa Arsenalom koristio veliki broj mladih igrača, ali su se ipak zvijezde poput Adama Lallane, Divocka Origija, Jamesa Milnera, Oxlade-Chamberlaina i Nabyja Keite našle u postavi.

Omladinci Rhian Brewster i Harvey Elliot su igrali i sinoć i ove sezone su često u rosteru prvog tima, pa bi ih Klopp vjerovatno poveo i u Katar.

To znači da bi Liverpool morao napraviti još promjena za sastavljanje drugog tima za Liga kup. Morao bi tako Liverpool skupiti 36 igrača kako bi pokrio obje utakmice, a moralo bi se odlučiti i ko će voditi ekipu na Villa Parku.

Konačan odluka mora biti donesena jako brzo, a trener Liverpoola Jurgen Klopp je već stavio dodatni pritisak na EFL svojim prijetnjama o povlačenju iz takmičenja ukoliko se ne pronađe razumno rješenje. Teško da se takve prijetnje mogu ostvariti, ali će EFL sigurno učiniti sve da pronađe rješenje i zadovolji sve strane...

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

kn0x
Navijac sam Liverpoola, ali ovo je smijesno to bih bilo direktno ponizavanje rivala slanjem juniora protiv prvog tima. Ustvari uopce nije izvodivo...
3 1
dadopd
Opet City dobiva laganog protivnika ala mu se sve namjesta.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije