Klopp oduševljen fudbalerom Arsenala: On je talenat stoljeća!

Klopp oduševljen fudbalerom Arsenala: On je talenat stoljeća!

Liverpool i Arsenal su u srijedu odigrali fantastičan meč u osmini finala engleskog Liga kupa.

Nakon regularnih 90 minuta semafor na Anfieldu je pokazivao 5:5, pa su o putniku u četvrtfinale odlučili penali. Sigurniji u penal seriji su bili fudbaleri Liverpoola i slavili pred svojim navijačima.

I Klopp i Emery su na ovom meču koristili veliki broj mladih igrača, a trener Liverpoola je bio zadovoljan partijama svojih omladinaca, ali i oduševljen mladim ofanzivcem Topnika Gabrielom Martinellijem - koji je postigao dva gola.

"Naš Sepp van den Berg je odigrao nevjerovatnu utakmicu... Teško je bilo nositi se s tim momcia iz Arsenala. Martinelli je otprilike istih godina kao i Van den Berg, ali je on talenat stoljeća, nevjerovatan je napadač, tako da je bilo teško", prokomentarisao je Klopp izvedbu svog mladog štopera protiv igrača Arsenala, pa nastavio:

"Onda imate Mesut Ozila i Willocka na desnoj strani koji je postigao zaista lijep gol. Jako je teško kada je tim Arsenala raspoložen za kontre... Držimo ih duboko, igramo oko njih, izgubimo loptu i onda je jako teško".

Inače, 18-godišnji Brazilac Gabriel Martinelli je ljetos stigao u Arsenal, a iako još uvijek dobija minutažu na kapaljku, kada kod zaigra oduševi. Ukupno je upisao sedam nastupa za Arsenal i postigao sedam golova (3 gola za 45 minuta igre u Premier ligi).

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

zakeroni
Gazija da ti nisi chs slucajno? Nesto mi naginjes na chs?
0 2
arsenal_fan_1886
neka ga kod nas do 24 godine, u nasoj kompaniji jer arsenal je postao samo profitabilna kompanija, a onda neka ide u barcu da osvaja trofeje i zaradi malo vise para
2 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi