Spektakularna noć u New Yorku

Jorge Masvidal je najopakiji tip UFC-a, ali noć je obilježio čudesan nokaut Kevina Leeja

Midhat Šljivak

Jorge Masvidal pobijedio je Natea Diaza u borbi za BMF (baddest motherfucker) pojas u New Yorku. Masvidal je slavio prekidom ljekara na početku četvrte runde.


Masvidal je na samom otvaranju meča žestoko pogodio Diaza, ali nije uspio da ga dovrši već u uvodnim minutama, a Nate je u završnici prve runde žestoko uzvratio i nekoliko puta je dobro pogodio Masvidala.

I u drugoj rundi Masvidal je dominirao je. Doslovno je uništavao Diaza na svaki mogući način i dobijao je poene.

Fantastična borba nastavljena je i u trećoj rundi. Oba borca radila su čudesne razmjene koje su činile dodatnu štetu.

A zatim su se umiješali ljekari. Prekinuli su borbu zbog posjekotina na licu Natea Diaza i BMF pojas je pripao Masvidalu.

p>U co-main eventu Darren Till je u svom prvom nastupu u srednjoj kategoriji savladao favorizovanog Kelvina Gastleuma. Nakon tri runde Britanac je slavio podijeljenom odlukom sudija.

Najspektakularniji nokaut večeri izveo je Kevin Lee. On je brutalnim high kickom u prvoj rundi uspavao Gregora Gillespieja i nanio mu je prvi poraz u karijeri i to na zaista spektakularan način.

Odlična borba viđena je u meču Stephena Thomspona i Vicente Luqea. Bile su to tri runde žestokih razmjena u stojci, a jednoglasnom odlukom sudija slavio je Wonderboy Thompson, koji je tako prekinuo niz od dva poraza. Ovim porazom stala je serija od šest uzastopnih pobjeda za Luquea.

Fantastičan obračun imali su i teškaši Derrick Lewis i Blagoy Ivanov, a nakon dosta žestokih udaraca sa obje strene pobjedu je podijeljenom odlukom sudija odnio Lewis.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.