Tyson Fury prozvao UFC šampiona: Ne bojim se...
(Foto: EPA)

Želi Miočića

Tyson Fury prozvao UFC šampiona: Ne bojim se...

Midhat Šljivak

Tyson Fury uspješno je debitovao među kečerima, a sada već gradi planove da se oproba u MMA svijetu.

Cilja Kralj Cigana veoma visoko. Prozvao je UFC prvaka Stipu Miočića na meč, ali i sve ostale teškaše.

"Ko je UFC prvak teške kategorije? Stipe Miočić. Borio bih se s njim iste sekunde. I s Francisom Ngannouom i s bilo kojim teškašom kojeg imaju. Ne bojim se nijednog od njih. Ja sam Kralj Cigana, bokser i jedan opasan tip", rekao je Fury.

Ranije je britanski bokser najavljivao da bi se volio oprobati u MMA kavezu. Već je obavio razgovore sa Conorom McGregorom i Frankom Mirom, koji su se ponudili da ga treniraju.

Sve vodi ka tome da će Fury doći i do MMA borbe, ali s obzirom da je MMA svijet potpuno drugačiji u odnosu na bokserski, pitanje je kako bi se proveo protiv najjačih ljudi ovog sporta.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi